skip to Main Content
10 tendințe SEO în 2024
10 tendințe SEO în 2024

10 tendințe SEO în 2024

10 tendințe SEO în 2024, un articol despre cum să fim la curent cu schimbările în SEO. Pentru că este primul articol creat în 2024, vom discuta despre SEO. Din punctul nostru de vedere, SEO rămâne unul dintre cele mai dinamice domenii din marketing-ul online.

Cu algoritmii motoarelor de căutare care sunt în continuă evoluție și schimbările de comportament ale utilizatorilor, este indicat să fim la curent cu ultimele tendințe pentru a ne menține website-ul în topul rezultatelor organice.

În articolul de astăzi vom prezenta 10 tendințe SEO în 2024 și cum ar trebui să fie aplicate pentru a obține trafic organic.

1. Căutările vocale în creștere

Cu asistenții vocali precum Siri, Alexa și Google Assistant, devenind din ce în ce mai populari, căutările vocale vor juca un rol important în SEO.

Pentru a ne adapta,  va trebui să optimizăm conținutul pentru întrebări și răspunsuri și să ne asigurăm că website-ul nostru este compatibil cu dispozitivele mobile inteligente.

2. Experiența utilizatorului devine ssențială

Google acordă din ce în ce mai multă importanță experienței utilizatorilor. Factori precum viteza de încărcare, care este extrem de importantă, design-ul responsive și navigarea intuitivă vor conta mult pentru clasamentul în rezultatele organice.

Va trebui să investim în optimizarea experienței utilizatorilor de pe website-ul nostru. Din punctul nostru de vedere, optimizarea unui website și eliminarea erorilor la testele făcute cu Google PageSpeed Insights, sunt extrem de importante.

Veți găsi în mediul online foarte multe companii care oferă servicii de optimizare SEO. Dacă sunteți curioși și vreți să vedeți cât de bine aplică aceste companii un serviciu de optimizare SEO, propriului website, veți fi dezamăgiți!

În ultimii ani, au răsărit foarte mulți „experți SEO”, care vând astfel de servicii pe Facebook, TikTok sau chiar pe anunțurile plătite la Google. Grav este că au doar teorie, practică mai puțin.

3. Conținut de calitate și autoritate

Calitatea conținutului rămâne un factor de clasare crucial și anul acesta. Practic, conținutul poate face popular un website. Va trebui să creăm conținut relevant, informativ și de încredere pentru a câștiga autoritate în domeniul dvs.

Folosiți surse de încredere și asigurați-vă că informațiile furnizate sunt corecte și la subiect. Articolele pe blog-ul website-ului cu link-uri interne sunt extrem de importante.

În mod normnal, ar trebui să avem măcar un articol pe săptămână dar dacă se aplică și altfel de servicii cum ar fi servicii speciale de link building, nu este obligatoriu.

Website-ul UxSEO, are doar 30 de zile de când este online. Este un nume de domeniu nou. Actualmente deținem peste 120 de website-uri din diverse domenii de activitate. În 30 de zile am realizat:

 

Tendințe SEO în 2024
Dacă ne urmăriți de ceva vreme, știți că depunem toate eforturile pentru a vă ține la curent cu cele mai recente evenimente din industria SEO. Aceste rezultate sunt doar în 30 de zile.

 

4. Creșterea importanței datelor structurate

Datele structurate ajută motoarele de căutare să înțeleagă mai bine conținutul nostru și să-l afișeze sub formă de fragmente bogate în rezultatele organice. Va trebui să implementăm cele mai importante date structurate (markup Schema) pe website-ul nostru pentru a îmbunătăți vizibilitatea în rezultatele organice.

Puteți face teste pe Schema.org. Un exemplu aveți aici – Date structurate pentru UxSEO.ro. Pentru pagina de start a website-ului nostru avem:

  • WebPage
  • Article
  • Product
  • OnlineBusiness

Datele structurate trebuie să fie valide, fără erori. Pentru obținerea corectă a datelor structurate putem folosi diverse plugin-uri sau cod direct în pagină sau articol.

5 Optimizarea pentru dispozitivele mobile

La ora actuală nu prea mai sunt website-uri care să nu fie optimizate pentru dispozitive mobile. Pot apărea erori din cauza meniurilor, uneori din cauza plugin-urilor de cache, sau diverse coduri adăugate eronat.

Cu tot mai mulți utilizatori care folosesc telefoanele mobile pentru căutări, optimizarea pentru dispozitive mobile rămâne esențială. Va trebui să ne asigurăm că website-ul nostru are un design responsive și se încarcă rapid pe dispozitive mobile.

6 Căutarea semantică și contextuală

Aici pot exista diverse probleme dar dacă suntem atenți sau persoana care crează conținut nu face abuz de expresii sau cuvinte cheie, vom avea succes în mediul online.

Google înțelege acum semantica și contextul cuvintelor cheie, astfel încât nu este suficient să te concentrezi doar pe cuvinte cheie individuale. Creați conținut care abordează subiecte într-un mod natural și contextual.

7. 10 tendințe SEO în 2024: Servicii de Link Building

Link building-ul rămâne important pentru SEO, dar accentul se mută către calitatea link-urilor. Aici lucrurile se pot complica. Indicat ar fi să apelați la o companie specializată în servicii de link building.

Obligatoriu va trebui să evităm link-urile de slabă calitate și să ne concentrăm pe obținerea de legături relevante și naturale.

La ora actuală este foarte important să avem un Trust Flow, bun de la backlink-urile primite. Dacă cumpărați advertoriale, este extrem de important să testați înainte către cine au mai fost create astfel de advertoriale.

În România, se vând advertoriale de pe website-uri cu autoritate mare dar procentul Trust Flow, este foarte mic sau uneori zero. Aceste advertoriale nu ne ajută cu nimic. Puteți cere un audit SEO și noi vă putem ajuta cu detalii despre backlink-urile primite.

8. Accelerated Mobile Pages (AMP)

Implementarea (AMP), poate îmbunătăți viteza de încărcare și experiența utilizatorilor pe dispozitivele mobile. Acest lucru va avea un impact pozitiv asupra clasamentului în rezultatele organice.

Noi nu folosim AMP, pe toate website-urile din diverse motive. Poate într-un articol viitor vom dezvolta și acest subiect. Oricum, este bine de știut că AMP, ajută numai că dacă nu este implementat corect, poate face destule probleme.

O persoană care este specializată în servicii de optimizare SEO, vă poate ajuta.

9. Securitatea website-ului

În anul 2023, au fost foarte multe atacuri din țări precum Rusia, China, USA, Pakistan, etc. Platformele și serverele nesecurizate au avut de suferit foarte mult.

Au fost milioane de website-uri sparte, șterse sau virusate cu tot felul de trimiteri către website-uri pentru adulți. Un website sigur este esențial în anul 2024.

Va trebui să ne asigurăm că website-ul nostru are un certificat SSL și că toate datele utilizatorilor sunt protejate. Trebuie să rețineți că securitatea este un factor de clasare în motoarele de căutare.

Optimizarea pentru căutările locale

La nivel local, serviciile de optimizare SEO, nu sunt extrem de complicate. Cu tot mai multe căutări care includ termeni de genul „aproape de mine” sau „în apropiere,” optimizarea pentru căutările locale devine crucială pentru afacerile locale.

Putem implementa sau actualiza informațiile despre compania noastră pe Google My Business și putem solicita recenzii de la clienți mulțumiți.

În concluzie, SEO va continua să evolueze și în 2024, iar pentru a rămâne competitiv, este esențial să fim la curent cu aceste tendințe și să le implementăm în strategia noastră SEO.

Dorel Tănase, este specializat în servicii de optimizare SEO, promovare pentru motoarele de căutare și servere Linux.

Cu o experiență de peste 17 ani în acest domeniu de activitate, Dorel Tănase, este capabil să optimizeze orice model de website.

Înapoi sus
Căutare